Neispravna municija Oružanih snaga BiH će biti uništena

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine donijelo je danas na sjednici Odluku o uništavanju municije i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga BiH.

Zadužilo je Ministarstvo odbrane BiH da u okviru propisanih procedura, implementacijom međunarodnih sporazuma, ugovora i odluka prihvaćenih od nadležnih institucija BiH, uništi sve količine neispravne municije, koja je kao takva identificirana nakon izvršenih kontrolno-tehničkih pregleda na lokacijama: ”Gabela” Čapljina, „Krupa“ Hadžići, „Car Dušan“ Rudo, „Kozlovac“ Tuzla, „Krčmarice“ Banja Luka i “Daljani“ Donji Vakuf.

Predsjedništvo BiH primilo je k znanju Informaciju o učestvovanju ministrice i delegacije Ministarstva odbrane BiH na ministarskom sastanku Američko-jadranske povelje.

Donesena je i odluka o prihvaćanju sporazuma i određivanje potpisnika za memorandum o razumijevanju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Države Katar u području zdravstva, proizvodnje lijekova i zapošljavanja zdravstvenih radnika i sporazum Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije o razmjeni i međusobnoj zaštiti tajnih podataka.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Slovenije o policijskoj saradnji.

Predsjedništvo BiH je dalo odobrenje za zaključivanje memoranduma o razumijevanju vezano za tajnost i sigurnost podataka između Bosne i Hercegovine i Ureda Evropske policije, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.