Neispunjena obećanja SDP-a

SDA podsjeća građane da je na prošlim općim izborima 2010. godine Zlatko Lagumdžija u Platformi SDP BiH obećao sveopšti politički i društveni napredak. Jedna od tačaka Platforme je i izgradnja imidža naše zemlje kao faktora stabilnosti u regionu, kako bi se stvorila osnova za nove investicije.

Osim činjenice da su investicije u protekle dvije godine rekordno male, Lagumdžija je, slijedeći vlastite pogrešne predodžbe o obnašanju vlasti i funkcije, sa svojim SDP-om, a zatim i u koaliciji sa SBB-om, jedino uspio napraviti unutarnji politički haos i onemogućiti druge stranke da ostvare rezulate te ozbiljno narušio imidž naše zemlje kako na regionalnom, tako i na međunarodnom planu.

Nakon dvije godine SDP-ove vladavine, naša zemlja izvana izgleda nestvarno, s obzirom da je u svim demokratski uređenim društvima nepojmljivo zaobilaženje procedura za međunarodno komuniciranje. Takvo nešto moguće je jedino na pozicijama gdje se udomaći kadar SDP-a, a primjer je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Bećirović.

Također, ni ignoriranje stavova i upozorenja međunarodnih zvaničnika i ambasadora o svim neustavnim djelovanjima, naročito u novoj koaliciji sa SBB i njenim predsjednikom Fahrudinom Radončićem, nimalo ne doprinose boljem imidžu BiH. Podsjećamo, SDA nije tražila smjenu Bećirevića zbog istinite tvrdnje da je BiH država, već zbog nezakonitog zaobilaženja propisanih procedura, koje se odnose na sve koji obnašaju funkciju u Parlamentu BiH. Krajnje je vrijeme da se i Zlatko Lagumdžija i SDP prilagode vremenu i prostoru te shvate kako se svi zakoni države BiH, na svim nivoima i u svim institucijama, odnose i na njih.

(VisokoIN)

Vezani članci

Admir Babić (SDP): Koliko je Gradska uprava u zadnje tri godine pomogla nabavku udžbenika

VISOKOIN.COM

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

VISOKOIN.COM

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

VISOKOIN.COM

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

VISOKOIN.COM

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

VISOKOIN.COM

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

VISOKOIN.COM

Unesite komentar