Nema informacija o optuštanju radnika u BiH zbog slučaja Agrokor

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Danas je održana 103.sjednica Vijeća ministara BiH. Na sjednici je posebno bilo govora o slučaju Agrokor, usvajanju dokumenata o strategiji za zaštitu okoliša, popunjavanju upitnika i prevođenju.

“Upoznati smo da je Agrokor tema sastanaka jučer i danas u Vladi FBiH, jer trebamo formirati jedan tim i to je plan od ranije. Nemam informaciju o otpuštanju radnika, ono što nam je rekao Anto Ramljak kada je bio ovdje jeste da će doći do smanjenja broja radnika, ali u nekom dužem vremenakom periodu, obećao nam je da to neće ići iznad 10 posto ukupno zaposlenih, mislim da ce to ići prirodnim osipanjem”, kazao je dana ministar trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

Dodao je da su najveći problem dobavljači te da se moramo riješiti pitanje dobavljača, jer to je opasnost koja moze da uruši čitav sistem.

Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić kazao je da je jedan od važnijih dokumenta sa sjednice strategija o zaštiti okoliša usklađena sa EU.

“Pomoći ce nam da imamo dalji pristup za probleme vezane za zaštitu okoliša a posebno će nam pomoći oko finansiranja projekata za zaštitu okoliša”, dodao je Zvizdić.

On je govoreći o prevođenju upitnika kazao da se trenutno ne raspolaže sa dobrim prevodiocima ali da se na natječaj se ne može prijaviti lista koju kandiduje udruženje prevodilaca, te da to mora biti pravni subjekt.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.