“NEMAM NIŠTA”: Uhapšeni softverski guru kaže da je njegovo kripto bogatstvo nestalo

Začetnik antivirusnih softvera John McAfee objavio je na Twitteru da je slomljen i da je njegovo cjelokupno kripto bogatstvo nestalo. McAfee je iza rešetaka u Španjolskoj od listopada 2020. godine, na temelju američke tjeralice koja je podignuta zbog pranja novca i utaje poreza.
Osnivač McAfee Antivirusa objavio je na Twitteru: „Nemam ništa. Ipak, ne žalim ni za čim.“ Dodao je: „SAD vjeruju da sam sakrio kripto bogatstvo. Volio bih da jesam, ali ono je nestalo u mnogim rukama tima McAfee (vaše uvjerenje nije potrebno), a sva moja preostala imovina je zaplijenjena. Moji su prijatelji isparili zbog straha od optužbe za zajednički pothvat.“
McAfee bi uskoro mogao biti izručen Sjedinjenim Državama, a presuda će narednih dana stići sa španjolskih sudova. Ako bude izručen, 76-godišnjak će se suočiti sa sudom zbog optužbi za utaju poreza između 2014. i 2018, za koje je predviđena zatvorska kazna do 30 godina.

Poduzetnik i njegovi pomagači navodno su pronevjerili više od 13 milijuna dolara zahvaljujući svojim planovima u vezi s kriptovalutama, prema američkom Ministarstvu pravosuđa. Komisija za trgovinu robama podnijela je povezane građanske prijave u vezi s navodnim planovima.

McAfee je također optužen za pronevjeru više od 23 milijuna dolara koje je navodno zaradio poticanjem sedam ponuda kriptovaluta na Twitteru. Američke vlasti kažu da se McAfee održao kao stručnjak za kibernetsku sigurnost i kriptovalute putem svojih tweetova, govora i uloge izvršnog direktora javne kompanije za kriptovalute. Također su ga optužili da je sljedbenicima rekao da nije imao udjela u kriptovalutama i da je istodobno prozivao kako će kriptovalute “promijeniti svijet”.

McAfee se dugo smatrao odmetnikom, a veći dio posljednjih nekoliko godina proveo je živeći na jahti na Karibima, doduše u bijegu od američkih poreznih vlasti. Došao je u Španjolsku prošlog septembra i ondje je uhapšen sljedeći mjesec.

Vezani članci

Sud BiH odbio žalbu Tužilaštva: Alisa Ramić i ostali branit će se sa slobode

VISOKOIN.COM

Google i Facebook traže od zaposlenih da se vakcinišu

VISOKOIN.COM

Punica s Pelješkog mosta: Ja sam stvarno rekla da ću se baciti

Visokoin.com

Zašto je HDZ BiH prešutio Inzkovu zabranu veličanja ratnih zločinaca?

Visokoin.com

NADOMAK VELIKE POBJEDE ZA RADNIČKU KLASU Sanders: Doba kada milijarderi nisu plaćali poreze konačno će se okončati

Visokoin.com

NI BIJES PORODICE JE NIJE SPRIJEČILA Izraelka je dala bubreg malom Palestincu iz Gaze i tako mu spasila život

Visokoin.com