NERMIN ŠEČEROVIĆ: Iz godine u godinu sve veći broj gostiju na Bosansku piramidu Sunca

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Brojna poboljšanja, ulaganja u turističku infrastrukturu, kao i uređenja lokacija i otvaranje novih sondi i novih istraživačkih lokacija na Bosanskoj piramidi Sunca, na ovaj lokalitet su doveli i još veći broj gostiju, pa Bosanska piramida Sunca, nakon početne ekspancije, a zatim i perioda kada su posjete bile nešto manjeg intenziteta, iz godine u godinu bilježi rast posjetilaca. Dolazak većeg broja gostiju, kao i sva pomenuta ulaganja, donijela su i bolje dane za vlasnika suvenirnice na Bosanskoj piramidi Sunca, Nermina Šečerovića Bucu.

– Mogu vam priznati da je iz sezone u sezonu vidljiv ponovni napredak, da nam ponovo dolaze velike grupe gostiju, a naravno sve to ide uz uređenje turističke infrastrukture, te uz brojna ulaganja koja su se desila na ovom lokalitetu. Da biste radili i poslovali pozitivno, potrebno je i s naše strane, sa strane ljudi koji se bave prodajom suvenira, stalno uvoditi novine, pa se tako i ja trudim da ponudu koju imam svakodnevno obogaćujem, a rezultati dolaze sami po sebi, tako da moram priznati da sam zadovoljan sezonom koja je evo iza nas. – priča nam Nermin.

Iako je lokalitet Kompleksa Ravne broj jedan kao destinacija u Visokom, i Bosanska piramida Sunca je iz godine u godinu ponovo u fokusu interesovanja brojnih gostiju, kako domaćih, tako i iz cijelog svijeta.

– Po gostima s kojima imam kontakt osjetim da se ponovo vraćaju, tu je radoznalost, da provjere šta je urađeno u periodu u kojem nisu dolazili, ali su tu i brojni gosti, na koje smo već navikli i koji nam se iz godine u godinu ponovo vraćaju. Što se tiče samog mog posla, posjetioce ne bih mogao razdvajati, te reći koje mušterije su bolje, a koje slabije kupuju, jer zaista imamo sjajne goste, divne ljude, kako naše iz Bosne i Hercegovine, tako i našu dijasporu, a isto ovo se odnosi i na strane goste, Evropljanje, ali i one iz cijelog svijeta. Ja već imam brojna sklopljena prijateljstva, pa tako i prilikom kupovine imam neke svoje stalne mušterije na koje moram da pripazim, ali pazimo i sve ostale goste i trudimo se da Visoko i našu zemlju napuste zadovoljno, a samim tim i da nam se ponovo vrate. – istaknuo je vlasnik suvenirnice na Bosanskoj piramidi Sunca, Nermin Šečerović Buco.

Više vijesti