Nermina Vehabović Rudež: Općina se mora uključiti u zaštitu okoliša i smanjenje zagađenja u Visokom

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vijećnica Naše stranke u Visokom Nermina Vehabović-Rudež uputila je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća pitanje da li je Općina Visoko poduzela ikakve aktivnost c ciljem informisanja o stanju okoliša i stepenu zagađenja na području te općine.

“Moje pitanje se posebno odnosi na kompaniju ‘Prevent BH’ koja je i najveći zagađivač na području naše općine. Informacije bi trebalo prikupiti od Federalnog ministarstva okoliša i turizma koje je nadležno za provođenje inspekcijskog nadzora i drugih mjera nad zagađivačima koji se nalaze na prostoru općine Visoko”, istakla je Vehabović-Rudež.

Vijećnica Naše stranke istakla je da su zdravlje građana i okoliš u Visokom ugroženi.

“Svjedoci smo prethodnih godina konstatno nesnošljivog mirisa i emisije štetnih tvari na području općine Visoko, koji posebno dolaze do izražaja u ljetnom periodu, u blizini fabrike Prevent BH . Krajnje je vrijeme da se Općina Visoko u ime građana naše općine, putem zvaničnih organa,obrati direktno nadležnom ministarstvu koje će dati potrebne informacije o stanju na terenu, te poduzeti hitno aktivnosti i mjere u ime zaštite okoliša i građana, u skladu sa Zakonom o zaštiti okoliša”, dodala je Vehabović-Rudež.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.