da block

Nesreća u Preventu: Teško povrijeđen Mirnel Mostić

da block

Mirnel Mostić (23) iz Visokog zadobio je teške opekotine u pogonu Prevent Leathera. Uposlenik visočkog pogona “Prevent Leathera” je bio na svom radnom mjestu u noćnoj smjeni s utorka na srijedu, 5 i 6.marta, kada je došlo do izlijevanja kiseline iz jednog bureta.

Tekućina je nanijela mladiću teške povrede, opasne po život te je nakon zbrinjavanja u Hitnoj pomoći Visoko prebačen na liječenje u Sarajevo.Odmah je obavljen uviđaj, a potom je pozvana nadležna inspekcija, čiji inspektor je proteklih dana na terenu pogona Prevent – istakla je portparol MUP-a ZDK Aldina Ahmić.

Mladić je opekotine zadobio po glavi, licu, vratu i rukama. Do nesreće je došlo izljevanjem kiseline koju je transportirao.

Mirnel je u Centar urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo dovezen u srijedu poslijepomoći.

– Odmah je podvrgnut operativnom zahvatu.Utvrđeno je da su opekotine zahvatile 16 posto tijela. U toku je oporavak, a zbog bojazni da bi dodir s kiselinom mogao izazvati naknadne probleme s funkcionisanjem pluća, povrijeđeni je zadržan na Odjelu intezivne njege Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCUS-a – kazala nam je potparol KCUS-a Biljanja Jandrić.

(VisokoIN)