Nestala maloljetnica se UDALA ili je OTETA u Visokom!?

Nakon pet dana potrage za Ramajanom Tahirović (17) iz Sarajeva, učenicom mostarskog Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru, koja je posljednji put viđena u petak predvečer, kada je iz internata krenula na kafu u bijeloj jakni s crnim prugama, konačno je dala prve naznake da je živa.

Naime, ona se roditeljima kratko javila mobitelom, koji je kasnije isključen, te poslala nekoliko šturih SMS poruka, preko kojih je očajna majka Snježana pokušala doznati njenu lokaciju. – Ona je oteta. Dok je razgovarala netko je bio u njenom društvu i nije joj dozvoljavao da bilo što konkretnije kaže. Ni u SMS porukama nismo mogli više dokučiti. Pretražili smo dvije lokacije, ali ništa.

Ovime su samo vršili pritisak da obustavimo potragu, kaže Ramajanin otac Muharem. S druge strane, postoje određene indicije da se ona udala u Visokom. Ravnateljica Koledža Valentina Mindoljević kaže da se Ramajana u petak nije vratila do 23 sata u internat, što je odmah svima bilo sumnjivo. Uzalud su je tražili do tri sata ujutro po Mostaru. Policija je u nedjelju ujutro kontaktirala i njenog momka, također 17- godišnjaka, inače štićenika Doma za nezbrinutu djecu u Sarajevu, koji je radio u jednoj od mostarskih pekarnica.

On tvrdi da je s njim bila do 8 ujutro, nakon čega su se rastali. Dvadeset minuta kasnije na Facebooka je ostavila poruku kolegici da je otišla roditeljima u Sarajevo te da će se vratiti sljedećeg tjedna. Uznemireni roditelji isključuju mogućnost da se udala i pobjegla.

– To nije moguće. Do njenoga vršnjaka ne možemo doći i razgovarati zbog njegove dobi, kaže vidno potreseni otac, napominjući da su se s Ramajanom posljednji put čuli u petak. – Majci je poslala poruku u kojoj je zatražila da joj pošaljemo novac. Napisala nam je da nas voli. Znam da bi se ona meni javila da može, zaključuje kroz plač otac, koji sumnja na najgore jer, kako kaže, Ramajana je uvijek bila fino i povučeno dijete. Moli sve koji znaju nešto o njegovoj kćeri da mu se jave na 061 565 989 ili 061 835 962, ili policiji na 122.

(VisokoIN)