2.4 C
Visoko
21. Januara 2022.

Nevakcinisani teniseri neće dobiti vizu za odlazak na Australian Open. Đoković razočaran

Nevakcinisani teniseri vjerovatno neće moći dobiti vizu kako bi otputovali u Australiju na Australian Open Grand Slam turnir, upozorio je u utorak dužnosnik australske vlade.

“Mislim da necijepljeni tenisači neće dobiti vizu za ulazak u ovu zemlju, a kad bi je i dobili, vjerojatno bi morali biti nekoliko tjedana u karanteni”, kazao je premijer države Victorije Daniel Andrews na brifingu novinara.

Andrews je to rekao nakon što je prvi igrač svijeta i branitelj naslova Novak Đoković odbio otkriti je li cijepljen te izjavio kako nije siguran kako će izgledati ostatak njegove sezone, odnosno, hoće li uopće, i gdje, igrati.

Grand Slam se održava u Melbournu u australskoj državi Victoriji koja je uvela obavezu cijepljenja za sve profesionalne sportaše, no vlasti nisu pojasnile kakav će se režim odnositi na one sportaše koji dolaze iz inozemstva.

ĐOKOVIĆ RAZOČARAN

Novak Đoković vratio se treninzima nakon teškog poraza sredinom septembra u finalu US Opena od Danila Medvedeva.

“Počeo sam trenirati. Prošlo je puno vremena otkako sam trenirao s reketom u ruci. Plan do kraja sezone mi je igrati Pariz, završni Masters i Davis Cup. U Beogradu ću biti do nedjelje, a onda planiram otići iz Srbije kako bih se više posvetio treninzima i pripremama”, rekao je najbolji tenisač svijeta za Blic.

Iz Melbournea stižu razne informacije o uslovima koje će tenisači morati ispuniti kako bi zaigrali na prvom Grand Slamu sezone. Razmišlja se čak o tome da cijepljenje bude obavezno.

“Pratim situaciju i konačna odluka će biti početkom studenog. Ne vjerujem da će se puno mijenjati uvjeti, vjerojatno će biti, kao i ove godine, puno restrikcija. Koliko sam čuo, Australci pokušavaju poboljšati uvjete za sve. I za one koji su cijepljeni i za one koji nisu. Najveći problem je što, ako ste u avionu s osobom koja je pozitivna, morate 14 dana u hotelsku sobu. Čak 70 igrača je moralo u izolaciju ove godine. To je svima ostalo u lošem sjećanju”, rekao je Đoković i dodao da razmišlja o tome da preskoči Australian Open, svoj omiljeni Grand Slam.

“Ne znam hoću li ići tamo, ne znam što se događa. Situacija uopće nije dobra. Ako profesionalnog sportaša stavite u karantenu, da ne može izaći iz sobe… On neće moći igrati na uobičajenom nivou, a i povećava se rizik od ozljeda. Mislim da će puno igrača razmisliti hoće li ići u Melbourne. Strašno je što se događa u društvu između cijepljenih i necijepljenih. Ne mogu vjerovati da smo spali na to da diskriminiramo ljude prema tome hoće li se cijepiti li neće. Jako sam razočaran društvom i medijima koji vrše pritisak na sve ljude. Puno je nejasnoća tu. Neću otkriti jesam li se cijepio. To je privatna stvar i neprimjereno pitanje. Previše ljudi sebi dopuštaju slobodu danas i da osuđuju ljude. Što god da odgovoriš, oni će to zloupotrijebiti. Mediji šire strah i paniku, a ja u tome neću sudjelovati. Osjećam da su svi neprijateljski nastrojeni i ne želim im davati povod da pišu neke stvari o meni. Naravno da želim ići u Australiju, to je moj najuspješniji Grand Slam, ali ne znam hoću li ići.”

Unesite komentar