NEVJEROVATNO: Karadžićeva krinka još živi!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Dok se u Hagu čeka presuda Radovanu Karadžiću, ratnom zločincu kojem se na teret stavljaju genocid, progoni, istrebljenje, brojna zlodjela, deportacije, napadi na civile, uzimanje talaca širom BiH, od Sarajeva, Foče, Srebrenice, prijedorskih logora, na internetu još postoji stranica “Dr. Dragan Dabić – neuropsihijatar iscjelitelj” pod čijim imenom se Karadžić godinama skrivao!

Brao travu

Deda, zarastao u bijelu bradu i dužu kosu, godinama je prodavao maglu o energiji, nadriljekarstvu, alternativnoj medicini, držao predavanja, prodavao iscjeliteljske hamajlije, a i danas na toj stranici nalazi se deset kineskih poslovica koje je odabrao lično doktor Dragan Dabić. Čak mu se i dalje moguće obratiti putem e-maila za “savjet iz alternativne medicine”!

Osim tobožnje biografije zločinačkog “iscjelitelja” Dragana Dabića, nadriljekara, polufilozofa bez diplome, pod čijom krinkom je Karadžić godinama slobodno živio i kretao se, a postoje i saznanja da je dolazio čak i do Beča, na stranici su izdvojene i kineske poslovice, njih deset, koje je lično odabrao Radovan Karadžić, alias Dr. Dabić.

Kineske poslovice

Između ostalih, izdvojene su i poslovice: „Onaj koji proda roda svoga, neka dve rake iskopa” i „Nečisti dijamant je bolji nego običan kamen“…

Podsjećanja radi, prije hapšenja 2008. godine Karadžić je posljednji put viđen u javnosti u Han-Pijesku u julu 1996. A navodno je identitet ukrao od Dragana Dabića, farmera iz Rume.

ČINJENICE

Vijest o hapšenju najtraženijeg haškog bjegunca 21. jula 2008. odjeknula je svijetom
Suđenje Karadžiću završeno je 7. oktobra 2014., a počelo je 26. oktobra 2009.

Prethodno, u martu te godine, održano je izjašnjenje o krivici na kojem se Karadžić nije pojavio, ali je poručio kako se on “ne osjeća krivim”

Karadžiću se sudilo 497 dana. Tužilaštvo je izvelo 336 svjedoka, a odbrana 243. Branio ga je britanski advokat Ričard Hervi (Richard Harvey).

Karadžić je identitet navodno ukrao od farmera iz Rume Dragana Dabića, koji se kleo “svim što postoji” da nije imao pojma kako je kopija njegove lične karte završila u rukama balkanskog kasapina i do tada najtraženijeg haškog bjegunca

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.