Nevrijeme širom regiona, putevi zatvoreni, bujaju rijeke

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U Bosni i Hercegovini snijeg na kolovozu usporava saobraćaj na većini puteva u višim planinskim predijelima.

Kako je javila Fena, posebno se izdvaja područje Romanije, gde je od sinoć na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila s prikolicom i šlepere.

U Sarajevu je u ponedjeljak pao snijeg i izdat je “žuti” meteoalarm u glavnom gradu i većem dijelu BiH.

Snježne padavine se očekuju i narednih dana. U narednim danima očekuju se susnježica i snijeg u većem dijelu BiH, a na planinama snijeg.

Prognozirana visina novog snežnog pokrivača je između 5 i 15 centimetara.

U Hrvatskoj je zbog olujne bure zatvoren autoput A1 i Jadranska magistrala, dok su na većini puteva u Gorskom kotaru, uključujući i autoput Rijeka-Zagreb, ukinuti zimski uslovi

Zbog zimskih uslova uvedena je zabrana saobraćaja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na većini puteva u Lici, delu Istre, uključujući i autoput A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok, i državni put između Vaganca i Knina.

Obilne padavine posljednja dva dana uticale su i na porast vodostaja rijeka u Crnoj Gori za nekoliko metara, javlja RTCG.

Od ponoći pa do jučer u 14.00 sati vodostaj Morače u Podgorici porastao je za četiri metra, a Zete u Danilovgradu blizu dva metra.

Kako je Dnevnim novinama rekao meteorolog Dušan Pavićević, padavina će biti danas i sutra, ali ne takvog inteziteta, a u višim planinskim predjelima na sjeveru padat će snijeg i susnježica.

U Sloveniji je, osim na jugopzapadu zemlje, gdje padaju sitna kiša i snijeg, suho, a snažni vetrovi još pušu na istoku zemlje, prenijela je STA.

Agencija dodaje da će na slovenčkom primorju umjerana do snažne bure donijeti vjetrove birzine, koji će prelaziti 100 kilometara na sat..

Više vijesti