Nije mi žao zbog skandiranja “Za dom spremni”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Puno bure diglo se u medijima, ali i javnosti nakon što je novi selektor Hrvatske Ante Čačić u svoj stručni štab doveo bivšeg reprezentativca Josipa Joea Šimunića.

Osim po svojim odličnim predstavama u dresu Hrvatske, Šimunić je također zapamćen i po incidentu koji se dogodio na samom kraju njegove igračke karijere kada je na punom Maksimiru nakon kvalifikacijske utakmice protiv Islanda pozdravio publiku ustaškim pozdravom, piše Jutarnji.

Šimunić je kasnije i kažnjen, a pokazalo se kako je zbog spornog pozdrava njegova igračka karijera završila ranije od planiranog.

Šimunić nikada nije pretjerano govorio o tome, ali ovog puta pred kamerama RTL-a je prekinuo šutnju nakon dvije godine i rekao da mu nije žao incidenta od prije dvije godine i ustaškog pozdrava “Za dom spremni”.

– Nije mi žao. Nije lijepo ni kad svako malo neko mene diskriminira, ali takav je život. Taj incident je nažalost obilježio kraj moje karijere. Ali ima puno stvari na svijetu koje nisu u redu. Imat ću još prilike dokazati da to nije bilo pravedno.

Više vijesti