Nikola Špirić zbog sina moli Bakira Izetbegovića

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Visoki funkcioner SNSD Nikola Špirić ovih dana užurbano lobira da njegov sin Aleksandar iz Beograda bude vraćen na službu u Regionalni centar OBA u Banjoj Luci, ne libeći se da moli čak i u samom vrhu SDA.

Nakon što mu je istekao i drugi mandat u ambasadi BiH u Beogradu, kadrovska služba Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA) rasporedila je Aleksandra Špirića, sina visokog funkcionera SNSD Nikole Špirića, na poslove u multilaterali u Sarajevu.

Izvori Istinito navode da se ovo nimalo nije dopalo mlađem Špiriću, jer je očekivao povratak u Regionalni centar OBA u Banjoj Luci.

Zbog toga se, kako navode isti izvori, Nikola Špirić krajem decembra sastao sa direktorom OBA Osmanom Mehmedagićem u jednom sarajevskom kafiću , gdje je pokušao izdejstvovati poziciju za sina u Banjoj Luci, prenosi portal Istinito.ba.

Svjedoci razgovora tvrde da je Špirić stariji Osmici tvrdio da nema ništa protiv njega, da je on dobar direktor i profesionalac i da je sve što je javno rekao za njega u vezi sa aferom navodnog prisluškivanja zvaničnika Srbije, ”samo politika”.

Mehmedagiž je ostao čvrst, zbog čega je, kako pomenuti portal saznaje iz izvora u Predsjedništvu BiH, Špirić ovih dana posjetio lično Bakira Izetbegovića i zamolio ga da njegov nasljednik bude raspoređen u Banju Luku.

Više vijesti