Nikolić: Neću uticati na sudbinu optužnice protiv Orića

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Prilikom razgovora sa dosadašnjim ambasadorom Bosne i Hercegovine u Srbiji Rankom Škrbićem, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine ne mogu da se zasnivaju na procesima koji se vode protiv pojedinaca optuženih za ratne zločine.

„Odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine ne mogu da se zasnivaju na procesima koji se vode protiv pojedinaca koji su počinili ratne zločine. Neću ni na koji način uticati na sudbinu optužnice protiv ratnog komandanta muslimana u Srebrenici Nasera Orića“, rekao je Nikolić, navedeno je u saopštenju Službe za medije predsjednika Srbije.

On je naveo da je Srbija posvećena očuvanju stabilnosti u regionu te da je uložila mnogo truda u prethodne tri godine kako bi se među zemljama bivše Jugoslavije uspostavili što bolji odnosi i dodao:

„To je politika koju će Srbija voditi i dalje, a nadamo se da će i druge zemlje Balkana, Bosna i Hercegovina prije svih, uložiti podjednake napore i pomoći Srbiji da ovaj region jednom zauvijek postane oaza stabilnosti.”

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas u oproštajnu posjetu Ranka Škrbića, dosadašnjeg ambasadora BiH u Beogradu.

(VisokoIN/Anadolija)

Više vijesti