Nikšić: 7. oktobra slijede im otkazi na svim nivoima

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na danas održanim skupovima u Busovači, Travniku i Bugojnu, prof. dr. Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, obratio se građanima pozivom da ne podrže političke projekte koji zagovaraju društvene podjele i poslušnost političkim centrima u inozemstvu:

„Bosna i Hercegovina je naša domovina, domovina naših građana i nećemo više dozvoliti da nam drugi nameću svoje politike, a posebno da kroje unutrašnju ili vanjsku politiku naše države.

Moramo ponosno i odlučno braniti našu državu od nasrtaja stranih ideologija i politika koje Bosnu i Hercegovinu vide kao poligon za ostvarenje vlastitih velikodržavnih ili kolonijalističkih težnji i ciljeva. Dosta je više da oni koji su u našu državu unosili nered i nesreću sada pokušavaju da nas ‘vaspitaju’ kako da zavodimo red u svojoj kući. Ako im je to do sada i prolazilo, od 7. oktobra više neće!“

Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije BiH je naglasio da naša država ima sve preduslove da se razvija kao stabilna i nezavisna ekonomija: „Jednom smo namjensku industriju naše države podigli na noge i opet ćemo. Nažalost, ova ključna ekonomska grana je ponovo poklekla pred neznanjem i nesposobnošću trenutnih vlasti, ali i njihove vječne želje da od svakog uspješnog državnog projekta naprave projekat za izvlačenje lične koristi. Dok jednom rukom upiru prstom jedni u druge i prozivaju se međusobno da su neprijatelji jednog ili drugog naroda, drugu ruku zajedno guraju u džep naroda i uzimaju sve što uzeti mogu.

Podižu samo namete građanima da bi njihovim novcem pokrili rupe koje su stvorili u budžetima. Troškovi života su zbog njihovih nameta porasli za više nego dvostruko u posljednje četiri godine. Istovremeno, ljudi ostaju bez posla, pa čak i sami daju otkaze na poslovima i odlaze u inozemstvo, jer od plata ovdje ne mogu više platiti ni račune. Zato njima 7. oktobra slijedi otkaz na svim nivoima, od Predsjedništva BiH i državne vlasti, preko entiteta do kantona.“

Na skupovima su se obratili i Faruk Šečić, predsjednik OO SDP Busovača, Zoran Gazibarić, predsjednik OO SDP Travnik, Admir Škandro, predsjednik OO SDP Bugojno, Sifet Mrkonja, nosliac liste SDP-a za Skupštinu Srednjobosanskog kantona, Nijaz Helez, nosilac liste SDP-a za Predstavnički dom Parlamenta FBiH i Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH i nosliac liste SDP-a za Predstavnički dom Parlamenta BiH.

Sa skupova je poslan poziv građanima da podrže SDP-ove kandidate na općim izborima na svim nivoima, te prof. dr. Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH, kao prvog budućeg člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, koji ne dolazi iz nacionalističkih stranaka i koji predstavlja interese cjelovite i jedinstvene države Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

Više vijesti