Nikšić najavio nastavak pomoći Građanskoj inicijativi ‘Glasaću za Srebrenicu’

Premijer FBiH Nermin Nikšić susreo se danas u Srebrenici s aktivistima Građanske inicijative “Glasaću za Srebrenicu” kao i predstavnicima ove inicijative v.d. načelnikom Općine Srebrenica Ćamilom Durakovićem i koordinatorom kampanje Emirom Suljagićem.

Aktivisti su zahvalili Nikšiću u svoje i uime građana Srebrenice na kontinuiranoj podršci Vlade FBiH kampanji “Glasaću za Srebrenicu”.

Suljagić je istakao važnost odluka premijera i Vlade FBiH kojima je garantovano ostvarivanje svih prava povratnika u RS na području FBiH u procesu registracije prebivališta Srebreničana, ali i povratnika u ostale općine u manjem bh. entitetu.

Nikšić se obavezao na nastavak pomoći Vlade FBiH u punom kapacitetu ovoj kampanji te pozvao sve građane BiH koji su rođeni u Srebrenici i koji su preživjeli rat i genocid da se registruju i na predstojećim lokalnim izborima glasaju u Srebrenici.

Nikšić je izrazio zadovoljstvo entuzijazmom mladih Srebreničana koji pomažu u procesu preregistracije prebivališta građana.

U toku posjete Srebrenici Nikšić je s Durakovićem i Suljagićem položio vijenac srebreničkim žrtvama u Memorijalnom centru Potočari, saopćeno je iz Građanske inicijative “Glasaću za Srebrenicu”.

(VisokoIN/Fena)