Nikšić postavio zastupničko pitanje u tri riječi: Gdje su pare?

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Nezavisni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić postavio je pitanje premijeru Kantona Sarajevo Mariju Nenadiću i predsjedavajućem Skupštine KS Mirzi Čeliku zastupničko pitanje “Gdje su pare?”.

Nikšić je ovo pitanje postavio na današnjoj sjednici skupštine i u veoma kratkom vremenu postalo je hitn na društvenim mrežama.

U komentarima se može pročitati da je Nikšićevo pitanje “pitanje svih pitanja”.

Ovo je vjerovatno najkraće zastupničko pitanje u historiji parlamentarizma u BiH na koji će trebati dati poduži odgovor.

Zastupnica Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Bišćević-Tokić uputila je danas na sjednici inicijativu da se poveća broj uposlenih mladih umjetnika u institucijama kulture.

“Veliki je broj umjetnika i kulturnih djelatnika koji su angažovani u ustanovama na ugovore na određeno vrijeme. Obzirom da je ta populacija rijetko bogatstvo svake države, potrebno im je omogućiti zaposlenje na neodređeno kako bi ojačali kadrovske kapacitete ustanova”, navodi se u inicijativi zastupnice Bišćević-Tokić.

Zastupnica Naše stranke Neira Dizdarević predložila je Skupštini da obaveže Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade da odmah objavi javni poziv za prikupljanje zahtjeva udruženja i neprofitnih organizacija za dodjelu sredstava za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti inkluzivnog odgoja i obrazovanja za podršku djece i omladine, do 26. godine života iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu.TOP VIJESTI

Više vijesti