Nikšić: Što prije održati novu sjednicu Skupštine Bosnalijeka

Stav Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH potvrđuje sve što smo govorili o načinu na koji je održana sporna skupština dioničara Bosnalijek d. d. Sarajevo 7. jula ove godine, kazao je danas premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić.

Potcrtao je da vinovnici ovakvog ponašanja konačno moraju odgovarati, jer su nanijeli veliku štetu firmi i njenim dioničarima, a sve radi vlastite koristi, dodajući da je ovo dokaz da se vrijedi boriti protiv kriminala i kriminalaca te da će Vlada FBiH to nastavit i raditi.

Izrazio je nadu da će stav Komisije potaknuti i ohrabriti pravosudne i istražne organe da i oni poduzmu mjere iz svoje nadležnosti kada su u pitanju dešavanja u i oko Bosnalijeka.

“Vlada FBiH i resorno ministarstvo poduzet će sve korake, kao dioničar Bosnalijeka, da se što je prije moguće održi nova Skupština dioničara, u skladu sa preporukom Komisije, kako bi se ovo preduzeće konačno vratilo njegovim vlasnicima”, istaknuo je Nikšić.

Zahvalio je i dioničarima Bosnalijeka koji su podržali dosadašnje aktivnosti Vlade FBiH i koji su zbog toga i sami postali žrtve kriminalizirane i “sada već izvjesno bivše Uprave i Nadzornog odbora Bosnalijeka”.

Komisija za vrijednosne papire Federacije BiH danas je na svojoj službenoj stranici objavila mišljenje da je skupština ovog Društva u kojem i Federacija BiH ima dionice, održana neragularno.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

VISOKOIN.COM

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

VISOKOIN.COM

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

VISOKOIN.COM

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

VISOKOIN.COM

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

VISOKOIN.COM

Vlašić i dalje top zimska destinacija u središnjoj Bosni

VISOKOIN.COM

Unesite komentar