da block

Nikšić zatražio od Svjetske banke da suspenduje 110 miliona KM

da block

Predsjednik Vlade Federacije BiH /FBiH/ Nermin Nikšić zatražio je od Svjetske banke da suspenduje 110 miliona KM namijenjenih za projekat poboljšanja malih i srednjih preduzeća.

Trebalo je da sredstva budu uplaćena Fondaciji OdRaz, koja u ime Vlade FBiH provodi projekat Svjetske banke za podršku privredi.

Nikšić je odgađanje sredstava od Svjetske banke zatražio nakon što je Upravni odbor Fondacije OdRaz imenovao novo rukovodstvo.

Upravni odbor Fondacije OdRaz, koji čini šest ministara iz Vlade FBiH na čelu sa ministrom finansija Antom Krajinom, smijenio je rukovodstvo Fondacije i na mjesto postavio člana HSP-a BiH Vinka Jakića i to u samom procesu realizacije sredstava.

Iz Svjetske banke potvrdili su da su dobili Nikšićevo pismo uz obrazloženje da će narednih dana kontaktirati Krajinu kojeg je FBiH ovlastila za predstavnika za ovaj projekat da bi dogovorili sastanak na kojem bi razgovarali o mogućem uticaju o informaciji o Fondaciji OdRaz na projekat i utvrditi odgovarajuće korake radi pravilnog korištenja projektnih sredstava.

(VisokoIN)