da block

Nivea BH Fashion Week u Sarajevu od 26. do 28. marta

da block

Kreativna ekipa BH Fashion Week Sarajevo ove sezone ponosno predstavlja 30-ti jubilarni modni događaj, što predstavlja najveći domaći modni događaj Nivea BH Fashion Week Sarajevo, koji će se od 26. do 28. marta održati u Doma oružanih snaga BiH pod generalnim pokroviteljstvom svjetskog kozmetičkog brenda Nivea, već od ranije poznatog ponosnog partnera ovog jedinstvenog modnog dešavanja u našoj zemlji.

Sarajevo će krajem marta ponovo po 30-ti put postati epicentar modne scene u sklopu kojeg će u tri dana trajanja na impozantnoj pisti svoje modne vizije za nadolazeću sezonu proljeće/ljeto 2013 predstaviti brojni bh modni dizajneri, modne kuće te gosti iz regije.

Nivea je renomirani svjetski kozmetički brend koji već duži niz godina daje podršku razvoju bh modne scene i domaćim modnim dizajnerima.

„Za vrijeme ovog jedinstvenog modnog događanja, želja nam je da domaći bh modni dizajneri (afirmirani i neafirimirani) pokažu i iskažu svoj talenat i kreativnost kroz svoje unikatne modele i kolekcije. Naš cilj je podržati potencijal ženskog poduzetništva i skrenuti pažnju javnosti na njihov značaj. Ovaj projekt je odlična platforma za razvoj bh modne scene i jedan od načina za poboljšanje ekonomskog položaja žena kroz jačanje ženskog poduzetništva. Dizajneri pokazuju da bh modna scena postoji.. Oni dolaze iz raznih gradova BiH, potiču se na poduzetništvo, daje im se prilika da iskažu svoju kreativnost, smjelost i hrabrost. Neki od njih proizvode odjevne predmete od najkvalitetnijih prirodnih materijala do nakita i modnih dodataka“, izjavio je Branko Kotarac, generalni direktor Beiersdorf d.o.o. Zagreb.

U prethodnih petnaest godina samo u Sarajevu organizirano je skoro hiljadu modnih revija, a u narednom periodu tačnije od 26. do 28. marta, očekuje se još revija na kojima će se predstaviti bh. modni dizajneri, kao i prestižni brendovi.

“Profesionalnost, visoki kvalitet organizacije, kreativne i svježe ideje su karakteristične za 30-ti jubilarni Nivea BH Fashion Week Sarajevo i osnovni su imperativ već dugi niz godina uspješnog projekta koji u svom predznaku nosi naziv renomiranog beauty brenda Nivea. Poznati brend Nivea i ovoga puta je prepoznao značaj projekta i dao svoj doprinos za jačanje bh modne scene te prezentaciju bh modnih dizajnera povodom ovog važnog jubileja”, izjavila je Stela Zubak Jovanović, manager modne agencije Abc Models, koja je izvršni producent ovog jedinstvenog modnog događaja.

U toku je “casting” za jedinu bosanskohercegovačku sedmicu mode 30. jubilarni Nivea BH Fashion Week Sarajevo, a svi zainteresirani mogu se prijaviti tako što će ispuniti prijavni formular modela koji se nalazi na www.abc-models.com (contacts) ili preko Facebook stranice Abc Models.

(VisokoIN)