Njemačka zaprepaštena ubistvom svojih državljanki u Egiptu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Njemački zvaničnici su u subotu potvrdili da su dvije žene, koje su ubijene u napadu nožem u popularnom egipatskom ljetovalištu Hurghada, državljanke Njemačke, saopćeno je iz egipatskog ministarstva vanjskih poslova, dok su iz njemačkog ministarstva vanjskih poslova kazali da su “zaprepašteni i bijesni” zbog ubistva njemačkih turistica.

– Mi sada možemo potvrditi da su dvije njemačke turistice ubijene u napadu u Hurghadi – navodi se u saopćenju, javlja Xinhua.

U saopćenju se dodaje da se uposlenici njemačke ambasade u Kairu nalaze na mjestu napada, te su u stalnom kontaktu s egipatskim vlastima.

– Berlin smatra ovaj zločin protiv stranih turista kriminalnim činom koji je naša srca ispunio tugom, ljutnjom i žalošću – dodaje se u saopćenju.

Kako izvještava Reuters, glasnogovornica njemačkog ministarstva vanjskih poslova je izjavila da se prema saznanjima ministarstva radi o namjernom napadu na strane turiste, “naročito podmuklom i kriminalnom činu koji nas je rastužio, zaprepastio i razbjesnio”.

Više vijesti