Nogometni svijet zgrožen scenama iz Beograda: Ljekari se bore za život navijača Partizana!

Do masovne tučnjave na 156. ‘vječitom derbiju’ je došlo kada je skupina od 30-50 ljudi upala na tribinu te se skinula do pasa istovremeno pokušavajući skinuti transparente povješane na ogradi.

Navijači Partizana međusobno su se sukobili večeras na južnoj tribini stadionu u Humskoj, tokom prvog poluvremena 156. vječitog derbija. U masovnoj tuči navijača povrijeđeno je oko 20 osoba.

https://youtu.be/kTaotkJAhG0

U masovnoj tuči na jugu, koja je počela sredinom prvog poluvremena i trajala je nekoliko minuta, korišćene su baklje sa obe zaraćene strane. Izvještač Tanjuga sa stadiona javlja da je do incidenta došlo nakon što je jedan dio pristalica crno-bijelih zapalio zastavu Partizana u sukobu dvije grupe.

https://youtu.be/tsEmo3eDu7A

Potom je u žestokoj tuči desetak njih zadobilo povrede i sišlo sa tribine skoro bez odjeće. Huligani su privedeni i stadion napustili u pratnji policije. Pripadnici Žandarmerije reagovali su upadom na južnu tribinu i smirili situaciju.

Ljekari se bore za život jednog navijača Partizana javlja portal “Telegraf”.

“Povrijeđeno je 19, 20 osoba” rekla je Nada Macura, portparol Hitne pomoći Beograd, navodeći da je jedna osoba prevezena u svjesnom stanju, sa povredom glave, na Odjeljenje za neurohirurgiju Vojnomedicinske akademije.

https://youtu.be/E-RRGJ4aOfY

Macura je rekla da su četiri ekipe Hitne pomoći redovno dežurale na utakmici, a da je poslato još pet ekipa.

Utakmica između fudbalera Partizana i Crvene zvezde je završena remijem (1:1).