Normalni vodostaji rijeka i potoka u ZDK

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Operativni centar civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona saopćio je da vodostaj rijeka i svih vodenih tokova na području kantona povišen u granicama normalnog vodostaja, a vodostaj Bosne je u granicama normale.

Na području Tešnja tokom protekla 24 sata došlo je do povlačenja vode i do postepene stabilizacije stanja na poplavljenom području naselja Cerovac, Jelah Polje i Rosulje.

Općinska služba civilne zaštite Kakanj jutros je saopćila da je stanje na klizištu rudničke jalovine Površinskog kopa “Vrtlište” za sada stabilno. Vodostaj akumulacije na rijeci Ribnici je zbog padavima u porastu 12 centimetara, a voda se ispumpava i prolazi kroz tunel.

Na području općine Usora stanje se stabilizira, a voda koja je bila poplavila zemljište se povukla i ostale su manje naplavine oko kuća, gdje se očekuje u toku dana povlačenje, a svi putevi su prohodni.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.