Novac ipak kupuje ljubav!

Iako postoji već uvriježeno vjerovanje da muškarci koji plaćaju za seks time pokušavaju izbjeći emocionalnu involviranost, jedno novo istraživanje otkriva da je istina ipak drukčija.

Istraživanje Sveučilišta George Washington na čelu s profesorom Ronaldom Weitzerom i seksualnom terapeutkinjom Christine Milrod, otkriva kako muškarci koji postaju redovni klijenti prostitutki često prema njima razvijaju osjećaj romantike i ljubavi, prenosi Huffington Post.

Weitzer i Milrod analizirali su 2442 posta i to na stranici TheEroticReview, gdje više od milijun mušterija prostitutki čita i piše o svojim iskustvima. Otprilike jedna trećina njih uključena je u raspravu o emocionalnoj bliskosti između prostitutki i njihovih klijenata, od kojih su mnogi izrazili želju da razviju njihove tjelesne odnose u one koji se baziraju na dijeljenju privatnih osjećaja i međusobnoj ljubavi.

“U posljednjih nekoliko godina možemo uočiti postupnu normalizaciju nezavisne prostitucije u ‘escort’ segmentu (djevojke za pratnju), gdje su se obični seksualni susreti pretvorili u odnose slične kvazi-spojevima. Naše istraživanje pokazuje da redoviti klijenti pojedinog određenog pružatelja seksualnih usluga često doživljavaju osjećaj duboke emocionalne privrženosti, koja može napredovati u autentičnu ljubavnu priču”, naglasila je Christine Milrod.

Motivacije plaćanja za seks, tvrde istraživači, uključuju želju za razgovorom s osobom suprotnog spola kao i maštarije o raznim seksualnim igricama, što je nekim muškarcima dovoljno za vjerovanje u održivost takvog odnosa na duže vrijeme.

(VisokoIN)