Novalić i Tulumović o infrastrukturnim projekti

Premijer Vlade Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić i premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović razgovarali su danas u Tuzli o prioritetima rada Vlade tog kantona, naglašavajući da federalna Vlada može biti od koristi u ralizaciji energetskih projekata i Bloka sedam Termoelektrane Tuzla i jačanju putnih komunikacija, posebno na Koridoru “Pet ce”.

Novalić je rekao da je na sastanku bilo riječi i o pruzi Vareš-Banovići.

“Prvi put smo u budžet ubacili 13 miliona KM za projekat te pruge, koja na 101 kilometar približava Sarajevo Tuzli. Govorili smo i o ubrzanju ceste Sarajevo-Tuzla po principu Karaula, što znači da se još i sljedeća dva prevoja Nišići i Gojakovići snize i ubrzaju”, rekao je Novalić.

Tulumović je istakao da je Tuzlanski kanton u prethodnom periodu bio zaobilažen u velikim infrastrukturnim projektima u FBiH, navedeno je na sajtu Vlade Tuzlanskog kantona.

“Od premijera Novalića dobili smo obećanje da će on jedan dio svog stručnog tima, koji studiozno radi na projektima, poslati u Tuzlu da konstruktivno zaokružimo neke stvari o kojima smo razgovarali i da krenemo u izvođenje tih projekata”, rekao je Tulumović.

Novalić je sa članovima Vlade Tuzlanskog kantona razgovorao i o raspodjeli javnih prihoda, trenutnoj situaciji i načinima na koji bi u narednom periodu raspodjela trebalo da se odvija.