Novalić: Ne namjeravam odustati

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Više nego očigledno je da je kampanja pred izbore planirane za slijedeću godinu već uveliko počela. Prve njene žrtve su neki od reformskih zakona, kao što je Zakon o PIO, ali i dva izvještaja – o radu Vlade FBiH i o izvršenju budžeta, izjavio je u intervjuu za današnje Oslobođenje federalni premijer Fadil Novalić.

– I mi sad imamo dvije mogućnosti. Da se u tu kampanju uključimo, krenemo u smjene i ostavke i na taj način potpuno blokiramo Federaciju BiH ili da postupimo odgovorno i nastavimo srealizacijom mjera iz Reformske agende. Svjestan sam da je prvo rješenje možda jednostavnije, no za građane Federacije BiH sigurno puno gore. Zato ne namjeravam odustati – rekao je Novalić.

Kaže da je istina je da provedba zadataka teče sporije nego što bi želio, ali ohrabruju ga rezultati koji se postižu uprkos svakojakim opstrukcijama.

Novalić je istaknuo da se ovog posla prihvatio jer je želio svoje iskustvo iskoristiti da pomogne u pokretanju ekonomskog oporavka Federacije BiH.

– Istina je da sam se ostvario kao poslovni čovjek i mislim da je sad moja patriotska obaveza da svoje znanje stavim na raspolaganje državi. Vjerujte mi da se nisam pokajao čak u onim najtežim trenucima kad su protiv mene vođene dobro osmišljene kampanje i kad sam bio meta opozicije i javnosti. Posao premijera sigurno nije lagan i nije jednostavno nositi se sa njegovim svakodnevnim izazovima, no velika je čast raditi za građane ove zemlje i veliko je zadovoljstvo posmatrati rezultate koje postižemo – rekao je on.

Vezano za namjensku industriju i njene rekordne uspjehe, Novalić navodi da nije samo on zaslužan, već ističe i ogromno zalaganje federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića i njegovog tima “koji su napravili i prave sjajne rezultate iz godine u godinu”.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.