-7.5 C
Visoko
20. Januara 2022.

Novalić uputio ohrabrujuću poruku: Nema poskupljenja struje dok sam ja premijer, izaziva se panika, haos se smatra poželjnim…

– Poštovani gradjani, želim Vas obavjestiti da, sve do kada sam ja Premijer Federacije BiH, neće doći do povećanja cijene električne energije. Neće doći do još većeg divljanja cijena i sigurno hiljade naših građana neće biti otpušteno.
Postoje određeni mediji kojima je u cilju da izazovu paniku. Oni misle da je panika sredstvo kontrole, a haos smatraju poželjnim.
Gradimo istinom zdrav odnos, radimo predano na boljitku i istrajmo zajedno na poboljšanju života u Bosni Hercegovini, napisao je premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.
Podsjetimo, predstavnici Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH postigli su saglasnost da je najavljeno poskupljenje električne energije neodrživo i da bi imalo nesagledive posljedice kako za privredu, tako i za stanovništvo i društvo u cjelini.

Tema sastanka bilo je najavljeno drastično povećanje cijene električne energije od 70 do 120 posto.

Zajednički zaključak je da je u razgovore potrebno uključiti predstavnike Vlade Federacije BiH te je dogovoreno da se u utorak, 5. oktobra/listopada 2021. godine održi zajednički sastanak predstavnika UPFBiH i Uprave JP Elektroprivreda BiH sa federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrom energetike, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem.

UPFBiH naglasio je da najavljeno povećanje cijena električne energije ne bi bio udar samo na privredu koja se tek počela oporavljati od posljedica pandemije COVID-19, nego i na stanovništvo, jer bi više cijene struje rezultirale drastičnim povećanjem cijena roba i usluga na tržištu.

Unesite komentar