Novcem brisali saobraćajne prekršaje

Tokom akcije “Dar 1” danas je uhapšeno 17 policijskih službenika Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a KS, za koje se sumnja da su prikrivali saobraćajne prekršioce i opraštali kazne za novac i tako posljednjih nekoliko mjeseci počinili više od stotinu krivičnih djela.

Federalni mediji danas su nezvanično objavili da su uhapšeni: Damir Bihorac, Emrah Hasanspahić, Midhat Muslić, Nizamir Đulović, Alen Delić, Gojko Pećenica, Amel Bulbul, Radenko Palangetić, Aleksandar Đurica, Alen Kozić, Miran Golijanin, Hajrudin Ćalija, Sead Dramalija, Elvir Sipović, Mensur Skenderović, Nedim Gljiva i Alem Ibišević.

Ne navodeći detalje, juče je iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo saopšteno da je uhapšeno 17 policijskih službenika i da se nad njima sprovodi kriminalistička obrada.

“Preduzimaju se mjere i radnje protiv 17 policijskih službenika Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a KS, koji su osumnjičeni da su posljednjih nekoliko mjeseci počinili više od stotinu krivičnih djela iz člana 380. KZ FBiH (primanje dara i drugih oblika koristi) i člana 383. KZ FBiH (zloupotreba položaja ili ovlasti)”, naveli su danas iz Tužilaštva.

Ističu da su po naredbama Opštinskog suda u Sarajevu izvršeni pretresi na 17 lokacija na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona te na području Istočnog Sarajeva, i tom prilikom su izuzeti određeni predmeti i dokumentacija koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Policajci su pali nakon višemjesečne istrage i prikupljanja dokaza protiv kriminala i korupcije u policijskim redovima.

Navodno su osumnjičenim policajcima praćeni mobilni telefoni, a službena vozila tokom istrage su bila ozvučena.

Prema nekim informacijama, neki policajci koji su pali prilikom pretresa pokušali su čak i da sakriju novac, za koji se sumnja da je stečen činjenjem pomenutih krivičnih djela.

Akciju je izvela Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS u saradnji sa Upravom policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Policijskom upravom Istočno Sarajevo i uz tehničku asistenciju Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

Uhapšeni će biti predati u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, odakle su juče podsjetili da Tužilaštvo i Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo naglašavaju opredijeljenost i potpunu posvećenost borbi protiv svakog vida korupcije, kao i svih drugih oblika kriminaliteta na području ovog kantona.

Vezani članci

Automobilom se zabio u baštu kafića, jedna osoba poginula

VISOKOIN.COM

Čerkez: Nikad bolje vijesti, mogu reći da ćemo ići na popuštanje mjera

Visokoin.com

Eurosong se ove godine vraća u ‘light’ verziji

Visokoin.com

LOST IN TRANSLATION Novi Zakon o javnim nabavka i zbog lošeg prevoda sa engleskog jezika

Visokoin.com

Gradonačelnici četiri najveća grada Hrvatske bit će poznati u 2. krugu izbora

Visokoin.com

Obustavljen saobraćaj na dionici Žepče – Maglaj zbog nesreće

VISOKOIN.COM