Nove nepravilnosti prilikom brojanja glasova u Visokom: Objavljujemo imena odgovornih za biračko mjesto Stari Grad, Kraljevac

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U Glavnom centru za brojanje glasova na Zetri danas je u prisustvu akreditiranih posmatrača političkih subjekata za biračka mjesta sa kojih se vrši brojanje i to onih političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću, počelo ponovno brojanje glasačkih listića sa 14 biračkih mjesta u 12 izbornih jedinica za pojedine izborne nivoe.

Naređeno je brojanje glasačkih listića na dva biračka mjesta u Starom Gradu Sarajevo i Novom Gradu Sarajevo, te po jednom u Tuzli, Novom Travniku, Maglaju, Visokom, Milićima, Mostaru, Vitezu, Čapljini, Srebrenici, te Centar Sarajevo.

Visoko je već jednom bilo predmetom ponovnog prebrojavanja glasova i to za biračko mjesto u B.Mahali, gdje je utvrđena nepravilnost koja je direktno utjecala da Mufid Bečarević iz A-SDA ipak ostvari mandat u Skupštini ZDK. Novo prebrojavanje koje je u toku vezano je za biračko mjesto Stari Grad, Kraljevac, izborno mjesto na kojem je u osnovnoj školi Kulin ban moglo da glasa potencijalnih 818 birača.

Objavljujemo imena odgovornih za brojanje glasova i regularnost na ovom biračkom mjestu:

1. Zineta Mimić (Predsjednica, Unija Socijaldemokrata)

2. Jasmin Meco (Unija Socijaldemokrata)

3. Saliha Haračić (BPS)

4. Dženan Muhamedagić (BPS)

5. Amela Mahmutspahić (Stranka za narod)

6. Dženeta Javoraš (Stranka za narod)

7. Ismir Plasto (Snaga BiH)

8. Ilma Kardaš (Snaga BiH)

9. Mehmed Efendra (OIK)

10. Fatima Galijašević (OIK)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.