da block

Novi detalji: Djevojku tjerali da vuče kola i rezali je nožem po licu

da block

Djevojku su tjerali da vuče zaprežna kola, umjesto konja, svjedoči Esad Resić iz Repuha. “Govorili su: Hija, hija…kao da tjeraju konja. Pogledam, ne vidim konja. Onda vidim da ona vozi kola, dok se oni smiju”, rekao je Resić.

Resić priča kako je u mučenjima sudjelovao i rođak Milenka Marinkovića, koji je njemu poznat samo po nadimku “Celje”. Priča kako su Marinkovići nesretnu Njemicu zvali Bedina te da bi joj se smijali dok je jela bundevu, jer je ona mislila da jede lubenicu. Hranili su je i stočnom hranom (mekinjama), rezali joj lice vrućim nožem, tjerali na seks s muškarcima koje su dovodili te na seks sa psima
.
Još jedan mještanin Repuha, ispričao je kako su djevojku tjerali da u plast sijena skače na glavu, kao da skače u vodu pa bi je nakon toga ismijavali.

Djevojku je iz pakla uspio spasiti mještanin Sead Makalić, koji ju je uspio fotografirati te fotografiju kao dokaz odnijeti policiji. Prošle godine lokalna je policija tražila djevojku na imanju Marinkovića, ali je nisu pronašli, jer ju je bračni par sakrio u podrum.

Sada se Njemica Karla nalazi u sigurnoj kući negdje u tuzlanskom kantonu. U trenutku kad je spašena, bila je u teškom psihofizičkom stanju te svega 40-ak kilograma težine. Dobro se oporavlja, počela je pričati i napokon jesti normalnu hranu, koja joj je u paklu ropstva bila uskraćivana.

(VisokoIN)