da block

Novi dokaz o sprezi vrha SDA s kriminalnim grupama!

da block

SDP BiH saopštio je da je javnosti u BiH putem medijima objelodanjen još jedan dokaz o očitoj sprezi vrha SDA i najmračnijih kriminalnih grupa u regionu u vidu telefonskih razgovora generalnog sekretara SDA Amira Zukića i Zijada Turkovića, optuženog za višestruka ubistva i upravljanje zloglasnom kriminalnom organizacijom.

Iz ove stranke poručuju da najmanje što se može očekivati nakon ovoga jeste da pravosudne institucije pokažu profesionalnost, te slučaj hitno procesuiraju i utvrde odgovornost Zukića, koji je i predsjednik Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, za saradnju sa Turkovićem i njegovim klanom.

“SDP odavno poziva i ohrabruje, prije svih tužilačke organe, da je krajnje vrijeme da se počnu procesuirati politički pokrovitelji organizovanog kriminala i korupcije, jer dokaza o tome ima sasvim dovoljno”, ističu u ovoj stranci.

U SDP-u smatraju da SDA treba da se javno ogradi i smijeni Zukića, a da predsjednik stranke Sulejman Tihić i njegovi saradnici jasno odgovore na pitanje je li Zukić “sekretar partije ili konsiljere mafije u BiH” i je li SDA iz političke stranke prerasla u kriminalnu organizaciju.

“O apsurdnosti činjenice da jedan ovakav Zukić predsjedava Klubom Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH bespredmetno je govoriti. Riječ je i o čovjeku koji vodi proces blokiranja izbora sudija Ustavnog suda FBiH i rekonstrukcije vlasti. Zbog ovakvih ljudi FBiH se i nalazi u blatu”, naglašava se u saopštenju.

U SDP-u očekuju od svih koji su slijedili Zukića i SDA u povlačenju vitalnog nacionalnog interesa i blokiranja FBiH da se ograde od njega, a prije svega Demokratske fronte i Narodne stranke “Radom za boljitak”.

“Slobodna Bosna” je u septembru 2011. godine objavila da je vođa opasne mafijaške organizacije Zijad Turković, kojem se trenutno sudi u Sarajevu, imao zanimljive razgovore sa Zukićem.

Telefonski razgovori Zukića i Turkovića postavljeni su na stranici YouTube i prenijelo ih je nekoliko portala iz BiH. Razgovori se tiču usluga koje su činili jedan drugome.

(VisokoIN)