Novi namet: Stanovnici Visokog iz vangradskih područja plaćati će ovu naknadu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Uz naplatu naknade za pogodnost korištenja, uređenja i korištenja građevinskog zemljišta na selima koja se proširuje svake godine idu i određene pogodnosti kao u gradskom području, ali svakako da je novost da će ubuduće i stanovnici Visokog iz vangradskih područja plaćati ovu naknadu.

U obrazloženju Odluke stoji:

Članom 74. nove Odluke o građevinskom zemljištu propisano je da se visina i način plaćanja naknade za pogodnosti korištenja gradskog građevinskog zemljišta i ostalog građevinskog zemljišta, naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta i ostalog građevinskog zemljišta i naknade za korištenje gradskog građevinskog zemljišta i ostalog građevinskog zemljišta utvrđuje posebnom odlukom koju donosi Općinsko vijeće, na prijedlog Općinskog načelnika/načelnice. Iz tog razloga stavlja se van snage dosadašnja Odluka o visini i načinu plaćanja naknade za pogodnost korištenja građevinskog zemljišta, uređenje i korištenje gradskog građevinskog zemljišta na području općine Visoko koja je objavljena u „Službenom glasniku općine Visoko“, broj: 2/14, a Općinskom vijeću dostavlja se Prijedlog odluke o visini i načinu plaćanja naknada za pogodnost korištenja, uređenje i korištenje gradskog građevinskog zemljišta i ostalog građevinskog zemljišta na području općine Visoko koji je usklađen sa odredbama nove Odluke o građevinskom zemljištu.

To bi bilo u teoriji. A u praksi to izgleda ovako:

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.