Novi singl grupe S.A.R.S. za kraj godine nosi naziv “Živim na Balkanu”

Jedan od najpopularnijih bendova u regionu, S.A.R.S. za kraj 2017. godine je svojim fanovima poklonio novi singl. Pjesma “Živim na Balkanu” kako kaže frontmen benda Žarko, “predstavlja njihovo viđenje situacije i svega što nas okružuje i to kakav je život nama na Balkanu, amplitude raspoloženja od najnegativnijih do najpozitivnijih”.

Inače, što se samog benda tiče njihov “život na Balkanu“ ove godine bio je jako uspješan: sredinom decembra održali su nešto drugačiji koncert– u kultnoj zagrebačkoj koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski“. Sportskim rječnikom rečeno uspeli su da osvoje “tri boda u gostima” jer je cijeli “Lisinski“ bio na nogama. Tokom cijelog koncerta publika je plesala, a atmosfera je dostigla vrhunac kada su na bis članovi benda izašli da odsviraju još jednu pjesmu: upravo ovaj novi singl “Živim na Balkanu”. Svi članovi benda obukli su bijele majice s crnim slovima koja, kada su se poredali da se poklone, je ispisivala poruku: “Mir i ljubav su za sve”.

Zahvaljujući gustom koncertnom rasporedu tokom 2017. godine proputovali su i po nekoliko puta uzduž i poprijeko bivšu Jugoslaviju, a Novu godinu dočekali su sa Novosađanima. Jedno je sigurno – na svakom koncertu od sada uglas će se, pored “Lutke”, “Ti, ti, ti”, “Perspektiva”, “Ratujemo ti i ja”… uglas, od riječi do riječi, pjevati i “Živim na Balkanu“.