Novi skandal u bh. fudbalu: Menadžer igraču “kupio”mjesto među Zmajevima

Tema o kojoj se u bh. fudbalskoj javnosti iza kulisa konstantno govori je utjecaj menadžera na sastave igrača i pozive raznih selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine u nacionalni dres.

Pojedini igrači reprezentacije Bosne i Hercegovine pozivani su na reprezentativna okupljanja i pored toga što u svojim klubovima uopšte ne bilježe nastupe.

N1 televizija došla je u posjed prepiske u kojoj se jedan poznati fudbalski menadžer hvali kako je završio posao za svog klijenta, koji će, prema onome što stoji u prepisci, dobiti priliku igrati u utakmici Bosna i Hercegovina – Kostarika, meču koji je odigran 27. marta ove godine.

Fudbalski agent unaprijed je znao kada i kako će njegov klijent zaigrati u državnom dresu, a za to je, kaže, i platio nekome u N/FSBiH.

“Moj mora bit’ pozvan i mora branit’ prijateljsku 27.3. protiv Kostarike! Tako sam dogovorio i kaparu dao“, stoji u dijelu prepiske.
Sve što je menadžer napisao na kraju se i obistinilo. Njegov klijent zaista jeste zaigrao u prijateljskom susretu protiv Kostarike, što predstavlja čvrst dokaz da je barem jedan igrač u reprezentaciji “kupio” svoje mjesto u nacionalnoj selekciji.

Pregledajući dalje dopisivanje, jasno se može uočiti kako je fudbalski agent prije vremena također upoznat i sa pozivima drugih reprezentativaca, koji nisu njegovi klijenti, što ukazuje na uvezanost sa ljudima koji vladaju bh. fudbalom.

Na okupljanju reprezentacije danas je održana i posljednja press konferencija uoči kvalifikacione utakmice sa reprezentacijom Kazahstana. Ivaylo Petev osvrnuo se kratko na optužbe Asmira Begovića, sada već sigurno bivšeg reprezentativnog golmana, koji je selektora, predsjednika saveza Vicu Zeljkovića i Zvjezdana Misimovića nazvao kriminalcima.

Na pitanje kako komentariše optužbe Asmira Begovića, Petev je kratko odgovorio “Nikako.”

Novi skandal na pomolu je u bh. fudbalu, a ukoliko se pokaže da ovo nije jedini slučaj u kojem je mjesto u reprezentaciji faktički kupljeno bit će to udarac od kojeg se vjera u Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine teško može vratiti.

Vezani članci

Vlada KS: Ništa od povećanja cijena električne energije privrednicima

Visokoin.com

Leotar odnio bodove sa Koševa

Visokoin.com

Supruga Muamera Zukorlića imenovana za pomoćnika ministra prosvjete u Srbiji

Visokoin.com

Hrvatska naručila novu vakcinu, različita je od svih dosadašnjih

Visokoin.com

Svetlana Cenić Dodikove poteze nazvala pravim imenom: To je, gospodo, državni udar, za to se podižu krivične prijave!

Visokoin.com

Novak Đoković ponovo u Visokom

VISOKOIN.COM