da block

Novi virus odnio još dva života u Saudijskoj Arabiji

da block

Novi virus poput SARS-a odnio je još dva ljudska života u Saudijskoj Arabiji, čime je broj preminulih od novog korona virusa u ovoj zemlji za samo sedam dana povećan na sedam, saopšteno je danas iz saudijskog Ministarstva zdravlja.

“Tri zaraze novim koronavirusom zabilježene su u proteklih nekoliko dana u regionu Al ahsa. Dvije žrtve su preminule a treća je u stabilnom stanju”, javila je danas saudsijska novinska agencija “SPA”.

U izvještaju nije navedena nacionalnost posljednjih žrtava.

Sredinom prošle sedmice saudijsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je pet Saudijaca preminulo od virusa kao što je SARS i da je još dvoje smješteno na odjeljenju intenzivne njege.

Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je krajem prošle sedmice da su tri nova slučaja virusa zabilježena u Saudijskoj Arabiji.

Epidemija je prijavljena u regionu Al ahsa, koji se nalazi nedaleko od Bahreina i Katara.

Novi virus prvi put primijećen je sredinom 2012. godine i srodnik je sa teškim akutnim respiratornim sindromom /SARS/, koji se prije deset godina pojavio i izazvao strahovanja u istočnoj Aziji jer je prelazio sa životinja na ljude.

Misteriozni virus najsmrtonosniji je u Saudijskoj Arabiji a drugi slučajevi prijavljeni su u Jordanu, Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

(VisokoIN/Fena)