Novinar Adnan Jašarspahić policijskoj stanici Visoko podnio izvještaj protiv Muhameda Babića

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Novinar Adnan Jašarspahić obratio se prošle sedmice Društvu novinara BiH, navodeći da je policijskoj stanici Visoko podnio izvještaj protiv Muhameda Babića, sina načelnice Općine Visoko Amre Babić, zbog upućivanja ozbiljnih prijetnji putem aplikacije Viber i ugrožavanja sigurnosti njega i njegove porodice.

Kolega Jašarspahić tvrdi da su te prijetnje upućene zbog njegovog pisanja o radu načelnice Babić.

Društvo novinara BiH uputilo je dopis PS Visoko i Uredu načelnice Općine Visoko tražeći očitovanje u povodu prijave koju je kolega Jašarspahić podnio.

Iz Ureda načelnice dobili smo odgovor da nisu upoznati sa navodima iz dopisa koji smo uputili i da sve informacije koje imamo prijavimo nadležnim institucijama.

Društvo novinara BiH zbog toga očekuje da nadležne institucije, prije svega policija, tužilaštvo i sud, efikasno urade posao i utvrde činjenice ovakvog napada na novinara Jašarspahića.

Izvor: dnbih.ba

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.