Novo poskupljenje: Cijene 14 vrsta cigareta povećane za 10 do 20 feninga

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

ijene cigareta kompanija Philip Morris i Imperial Tobacco od prvog aprila 2018. godine veće su za 10 do 20 konvertibilnih feninga po paklici.

Pored povećanja cijena proizvoda kompanije Philip Morris koje su prikazane u dokumentu iznad, u nastavku slijede nove cijene proizvoda kompanije Imperial Tobacco.

West Red 4,60 KM
West Silver 4,60 KM
Boss Lassic 4,60 KM
Boss Gold 4,60 KM
Boss Blue 4,60 KM
Boss Blue Slim Style 4,60 KM

Inače, naveći broj proizvođača i distributera povećao je cijene cigareta i duhana za pušenje na početku 2018. godini, kada je i stupila na snagu nova Odluka o utvrđivanju posebne (fiksne) i minimalne akcizi na cigarete i na duvan za pušenje za 2018. godinu. Nakon toga, tačnije od 1. marta, za pojedine vrste cigareta cijene su povećale Fabrika duhana Sarajevo i TDR d.o.o. Sarajevo.

Podsjećamo, proizvođači i veliki distributeri cigareta mogu bilo kada u toku godine povećati cijenu cigareta, jer je to stvar poslovne politike svake kompanije, ali u tu novu cijenu mora biti ugrađena akciza važeća za ovu 2018. godinu.

Odlukom Upravnog odbora UIO za 2018. godinu predviđena je proprocionalna akciza 42 posto maloprodajne cijene i fiksna akciza 1,50 KM po paklici, te akciza na rezani duvan iznosi 104 KM po kilogramu.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.