Novo upozorenje iz BIHAMK-a: Kolovoz zasniježen na mnogim putnim pravcima

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu Doboj –Derventa u mjestu Čivčije potpuno je obustavljen saobraćaj. Policijski uviđaj je u toku.

Zbog ugaženog snijega na kolovozu sporije se saobraća na dionicama u višim predjelima. BIHAMK izdvaja putni pravac Semizovac-Kladanj preko Karaule, Sarajevo-Rogatica preko Romanije i Trnovo-Foča preko prevoja Rogoj, gdje je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca.

Kolovoz je zasniježen i na putnim pravcima: Semizovac-Kladanj, Trnovo-Foča, Han Pijesak-Vlasenica, Teslić-Banja Luka, Bugojno-Kupres-Livno, Bihać-Bosanski Petrovac- Ključ, Bosanski Petrovac- Drvar, Glamoč-Mrkonjić Grad i Posušje-Jablanica.

Na putevima u nižim predjelima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Iz BIHAMK-a pažnju skreću na moguću poledicu, kao i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim putnim pravcima savjetuju opreznu vožnju i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Nević Polje-Kaonik, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever zatvorena je u oba smjera.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.