NS/FS BiH donio važnu odluku za sezonu 2018/2019

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U Sarajevu je jučer održana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH, povodom postupka vanredne primjene sistema za licenciranje klubova koji su ostvarili plasman u Premijer ligu BiH kroz takmičenja na nivou entitetskih saveza FS RS i NS FBiH.

.Na sjednici se odlučivalo o licencama klubova FK „Sloga“ Simin Han i FK „Zvijezda 09“ Etno selo Stanišići-Bijeljina koji su aplicirali za učešće u Premijer ligi BiH u takmičarskoj sezoni 2018/2019.

Prvostepena komisija je jednoglasno donijela odluku da se FK „SLOGA“ Simin Han izda licenca za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018/2019 dok se FK „ZVIJEZDA 09“ Bijeljina odbija izdavanje licence za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018/2019.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer lige BiH, klubovi koji nisu dobili licencu imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od osam dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje. klubova.

Više vijesti