Nuraga Duranović: Radilo se o teškoj akciji spašavanja, do petog rudara nismo došli

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U 17:45 sati medijima se ispred jame Raspotočje obratio Nuraga Duranović, glavni Federalni inspektor za rudarstvo. On je potvrdio da su izvučena tijela Mehemeda Dizdarevića i Mehmedalije Halilovića.

– Radilo se o jako teškoj akciji spašavanja, dva spomenuta rudara su skroz izvučena, dok su preostala dva trenutno u sigurnoj zoni. Budući da se prvi tim umorio, u ovim trenucima poslat ćemo drugi tim, koji će izvući druga dva rudara. Preostali peti rudar, je mikro lociran, ali trenutno nismo došli do njega. Treba istaći da su uslovi u jami veoma teški, postoji opasnost od pojave oslobađanja potencijalne energije, također radi se o veoma uskom prostoru, što dodatno otežava posao četama za spašavanje.

Odgovarajući na pitanja da li su preduzete sve mjere prije nesreće, on je rekao da su svi opšti uslovi za sigurnost rudara bili ispoštovani. Na kraju je dodao da je u ovom trenutku najvažnije da se izvuče i peti preostali rudar, nakon čega će oni zajedno sa Tužilaštvom obavit svoj dio posla.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.