Obavještenje: Gdje možete preuzeti besplatan udžbenik za nastavni predmet Zdravi životni stilovi?

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Asocijacija XY obavještava roditelje osnovaca čija djeca pohađaju nastavni predmet “Zdravi životni stilovi” da vodiče/udžbenike za ovaj predmet mogu dobiti besplatno u prostorijama ove organizacije.

– Roditelji koji žele da njihova djeca stiču edukaciju iz nastavnog predmeta “Zdravi životni stilovi”, uglavnom ne znaju gdje mogu nabaviti udžbenik za ovaj predmet koji se ne može naći u slobodnoj prodaji jer je besplatan. Odlučili smo da ovim putem informišemo javnost, kako bismo roditeljima uštedili dragocjeno vrijeme, kazao je lider programske oblasti Zdravlje i zdravi životni stilovi Asocijacije XY Feđa Mehmedović.

Udžbenik se može preuzeti na adresi Danijala Ozme broj 12, a sve dodatne informacije dobiti na broj telefona: 033 220 371.

Od školske 2013/2014 u Kantonu Sarajevo je za učenike od 5. do 9. razreda osnovne škole uveden novi predmet pod nazivom „Zdravi životni stilovi“. Uvođenjem novog predmeta, Asocijacija XY i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS-a su napravili korak naprijed u implementaciji Strategije Zdravlje i mladi, a u kojoj su definirana prioritetna zdravstvena pitanja važna za promociju i očuvanje zdravlja adolescenata u FBiH.

Predmet “Zdravi životni stilovi” se sastoji iz šest cjelina. U pitanju su oblasti:

Zdrava ishrana – osnova za pravila fizički i duhovni razvoj djece,

Fizičke aktivnosti – razvoj humanosti i sposobnosti, znanja i vještina,

Zdravim životnim stilovima protiv upotrebe i zloupotrebe psihoaktivnih supstanci,

Očuvanje reproduktivnog zdravlja i rodna pitanja – razvijanje pozitivnih stavova i vrijednosti,

Razvoj životnih vještina – put ka nenasilnoj komunikaciji, te

Inkluzija – uvažavanje različitosti.

Teme koje obuhvata ovaj predmet obrađene su i predstavljene tako da učenicima od 5. do 9. razreda osnovnih škola, kroz brojne primjere i jednostavne zadatke omogućavaju da o važnim životnim stvarima uče na kreativan način.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.