Obavještenje iz “Damara omladine”

Ovim putem Vas obavještavamo da Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH u suradnji sa UNDP-om BiH provodi „Istraživanje dostupmosti HIV-a i spolno prenosivih infekcija, prevencije i zdravstvene zaštite putem Prijateljskih centara za zdravlje mladih.“ Istraživanje će se sprovesti na području slijedećih gradova u FBiH : Bihać, Livno, Mostar, Sarajevo, Tuzla, Travnik, Visoko i Zenica.

Istraživanjem će biti obuhvaćeni mladi u dobi od 15 do 26 godina starosti na mjestima njihovog okupljanja. Na ovaj način će se dobiti značajni podaci koji će poslužiti kao osnov za unapređenje edukacije po pitanju HIV-a i spolno prenosivih infekcija , te time i zaštite od istih.

Stoga Udruženje „Damar omladine“ zajedno sa JU „Dom zdravlja sa poliklinikom „ Visoko poziva mlade da se odazovu anketiranju i svojim učešćem pomognu provođenju istaživanja. Također , apelujemo na vlasnike objekata u kojima se mladi okupljaju da omoguće provođenje anketiranja u svojim objektima.

Naši anketari imaju pismo obavještenja i akreditaciju izdatu od Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine.

(VisokoIN)