Obavljena dženaza Džeju Ramadanovskom

Pjevaču Džeju Ramadanovskom danas je obavljena dženaza u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Rodbina je saučešće primala u kapeli od 13 sati, a mnogi prijatelji i javne ličnosti stigle su da se posljednji put oproste sa pjevačem.

Nakon što je Džej sahranjen, uslijedio je govor imama koji se oprostio od pjevača potresnim riječima, javio je portal Nova.rs.

“Draga porodico, danas se opraštamo od oca, prijatelja, našeg brata, velikog pjevača, velikog čovjeka… Cijeli tvoj Dorćol je tužan, ne može se skriti. Pamtio si nemaštinu, ali i velika iskušenja si imao, i uspio da se izboriš za parče neba, sada si najsjajnija zvijezda. Čistu emociju prenosio si pjesmom i igrom, nema toga ko tebe nije volio. Pretvarao si suze u radost, tvoje pjesme bile su kao molitva, infuzija za duše koje pate. Pjesmama si pobjeđivao patnju, liječio si nas humanošću, bio si lijek za sve. Vjerovao si u Boga”…

Poslije toga uslijedila je molitva i dova, kojoj su se pridružili Adil i Mina Kostić.

“Molimo te skrušenom molitvom iz srca našeg zajedničkog, iz našeg grada Beograda, sa našeg Dorćola, Uzvišeni Stvoritelju, primi našu molitvu”, pomolili su se.

Na Džejevom ispraćaju pojavili su se i mnogi poštovaoci, među kojima su se našli i reditelj Miroslav Momčilović, glumac Miljan Davidović, glumica Ivana Dudić, voditeljica Vesna Dedić…

Od kolega koje su došle da porodici izjave saučešće tu su Marija Šerifović, Ceca Ražnatović, Dragan Kojić Keba, Radiša Trajković Đani, Vanesa Šokčić, Mina Kostić i mnogi drugi.

Pjevačica Dragana Mirković, koja je bila spriječena da dođe iz Beča, poslala je sa suprugom vijenac od cvjeća uz posvetu “Pamtićemo te zauvijek, dragi Džej. Dragana i Toni”.

Džej je, podsjetimo, preminuo u nedjelju, 6. decembra, u svom stanu na Dorćolu u 56. godini, kada je u snu doživio srčani udar.