Obilježavanje Dana općine Visoko uz degustaciju proizvoda iz regije Kraljeva brda

Poštovani, zadovoljstvo nam je i čast pozvati Vas da svojim prisustvom uveličate obilježavanje Dana općine Visoko u organizaciji Fondacije Visoki.

degustacija “Proizvodi iz regije Kraljeva brda” (parking prostor ul. Braće Zečevića 3A, 16.00 do 20.00 sati) pozitivni efekti projekta Kraljeva brda, najvećeg i najobuhvatnijeg turističko – razvojnog projekta u BiH ( Hotel Centar, 17.30 sati)

Na ovaj dan, 29.augusta 1189.godine potpisana je čuvena povelja Kulina bana o trgovini s Dubrovčanima. Historijski važan dokument odredio je i budućnost ovog područja pa su Visočani nadaleko poznati kao vješti trgovci i proizvođači hrane.

To nam je dalo ideju da organiziramo i predstavimo proizvode iz naše regije – regije obuhvaćene projektom Kraljeva brda. Tako će građani Visokog i gosti pozvani na obilježavanje Dana općine moći vidjeti i degustirati domaće proizvode od kojih su neki već brendirani. Meso i mesni proizvodi, sirevi, voće i povrće, proizvodi od žitarica, sokovi i drugi napitci te tradicionalni i očuvani zanati koji su osnova za kreiranja kvalitetnih turističkih proizvoda.

Pozivamo sve građane općine Visoko i okolnih općina, obuhvaćenih projektom, da nam se pridruže u srijedu 29.augusta od 16.00 do 20.00 sati na obilježavanju Dana općine Visoko uz degustaciju proizvoda iz regije Kraljeva brda i predstavljanje projekta Kraljeva brda kao najvećeg i najobuhvatnijeg turističko – razvojnog projekta u BiH.

(VisokoIN)