Obilježavanje godišnjice 3. Korpusa Armije R BiH

Obilježavanje 19. godišnjice Trećeg korpusa Armije Republike BiH na prostoru ZDK već je počelo obilazkom porodica pripadnika ovog Korpusa iz reda boračkih populacija u svakom gradu ovog kantona, što je aktivnost koja je u toku, izjavio je jučer press konferenciji, organizovanoj tim povodom, Benjamin Preldžić, predsjednik kantonalnog Saveza ratnih vojnih invalida. Ovaj Savez zajedno sa ostalim boračkim organizacijama je nosalac i realizator programa obilježavanja ovogodišnje godišnjice Trećeg korusa.

Za danas je planirana posjeta mezarjima Alije Izetbegovića, te generala Rasima Delića i Mehmeda Alagića, ali i njihovim porodicama, a 25. novembra u svim općinama ZDK biće obavljeno polaganje cvijeća na svim centralnim šehidskim i partizanskim obilježjima, a u džamijama na prostoru Muftijstva zeničkog biće proučeni jasini.

Ove godine umjesto svečane akademije, godišnjica formiranja Trećeg armijskog korpusa biće obilježena 01. decembra tematskom konferencijom, na kojoj će se govoriti o karakteru odbrambenog rata od 92. do 95. sa osvrtom na mjesto i ulogu Trećeg korpusa, zatim o obilježavanju naredne, jubilarne godišnjice, te o izdavanju Monografije ovog korpusa.

(VisokoIN)

Vezani članci

Započeo projekat sadnje 1.000 sadnica drveća za bolji kvalitet zraka u Visokom

Visokoin.com

IN MEMORIAM: Ermin Korjenić Germa (1960-2021)

VISOKOIN.COM

Očišćene kule mostova na rijeci Bosni u Dobrinju

Visokoin.com

Dnevni red 11.redovne sjednice Gradskog vijeća Visoko (četvrtak, 28.10.2021.)

Visokoin.com

Gradonačelnik Mirza Ganić posjetio Centar za socijalni rad Visoko

VISOKOIN.COM

Generacijski projekt u visočkim osnovnim školama – 2 miliona KM za školsku infrastrukturu

Visokoin.com