Obilježena osma godišnjica formiranja Oružanih snaga BiH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Postrojavanjem ešalona i izricanjem stimulativnih mjera zaslužnim pripadnicima, u Kasarni “Kozara” u Banjoj Luci obilježena je osam godina od formiranja Oružanih snaga BiH, uoči centralne manifestacije u Sarajevu.

Komandant Komande za podršku Oružanim snagama, brigadni general Husein Tursunović istakao je da pripadnici Oružanih snaga čine sve što je u njihovoj moći da bi što efikasnije i profesionalnije izvršavali svoje zadatke.

On je dodao da su Oružane snage pokazale zavidnu sposobnost za primarnu misiju pomoći civilnim strukturama u slučaju prirodnih katastrofa, dok su učešćem u mirovnim misijama na međunarodnom planu izgradili imidž profesionalnih jedinica.

“Sa ponosom možemo reći da naše jedinice daju veliki doprinos osiguravanju mira u kriznim područjima širom svijeta”, rekao je Tursunović.

Prema njegovim riječima, pukovi Oružanih snaga BiH njegovaće tradiciju svih naroda u BiH, a vojnici i starješine će se obučavati kako bi postali dio kolektivne sigurnosti u svijetu.

Pukovnik Slaven Blavicki istakao je u ime komandanta 6. pješadijske brigade da su Oružane snage u osmogodišnjem periodu pokazale da mogu izvršiti sve što se od njih zahtijeva i pozvao na nastavak prakse unapređenja stanja u Oružanim snagama.

Postrojavanju ešalona u Kasarni “Kozara” prisustvovali su i predstavnici NATO štaba u Sarajevu i direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić.

(VisokoIN)TOP VIJESTI

Više vijesti