Obnova Bilinog polja kao test moguće saradnje između Zenice i ZDK-a

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (SZDK) Jasmin Duvnjak, koji je na prošloj sjednici SZDK podnio inicijativu pod nazivom “Zajedno obnovimo Bilino polje” te pozvao nadležne gradske i kantonalne vlasti da pripreme i potpišu protokol o zajedničkoj saradnji, smatra kako bi ovo bio zajednički projekat kojim bi se naprijedili i odnosi između ZDK-a i Grada Zenice.

– Na temelju tog protokola, krenulo bi se u projekat rekonstrukcije, proširenja i modernizacije stadiona Bilino polje u Zenici. Ulaganje u “Zmajevo gnijezdo”, kao neslužbeni dom nogometne reprezentacije i dom NK Čelik, u interesu je razvoja sporta i turizma te pozitivne promocije Zenice, kao sjedišta našeg kantona i sportskog centra BiH- ističe Duvnjak.

On dodaje da, pored dosadašnje slabe komunikacije na relaciji Grad – Kanton, smatra da se na ovakvim značajnim projektima mora pokazati spremnost i odlučnost da se smanje nastale tenzije.

– Da svi pokažemo kako strateški važne stvari moraju biti iznad dnevne politike. Kada se urade odgovarajući projekti i dobiju potrebne dozvole, neka gradnju jedne tribine (jug ili sjever) finansira ZDK, a druge Grad Zenica. Možda bi ovo pokrenulo dobru volju i za realizaciju drugih zajedničkih važnih projekata od interesa za zajednicu – nada se Duvnjak.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.