Od 1.augusta ‘talgo’ voz na relaciji Sarajevo – Doboj – Banja Luka

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Od 1. augusta na Željeznicama Republike Srpske bit će u primjeni izmijenjeni red vožnje.

Novost u saobraćanju vozova na prugama Željeznica RS-a je ‘talgo’ voz koji će, umjesto relacije Sarajevo – Doboj, od prvog augusta saobraćati na relaciji Sarajevo – Doboj – Banja Luka, s dolaskom i polaskom iz stanice Doboj u 18.58/19.03 sati, stanice Stanari 19.26/19.27 i dolaskom u stanicu Banja Luka u 20.31 sat.

Od 2. augusta, ‘talgo’ voz će, umjesto dosadašnje relacije Doboj – Sarajevo, saobraćati na relaciji Banja Luka – Sarajevo. Polazak iz Banje Luke je u 05.28 sati, Stanara u 06.35, a u Doboj stiže u 06.58 sati i nastavlja za Sarajevo u 07.07 sati.

Za ‘talgo’ vozove obavezna je rezervacija uz voznu kartu za sve putnike, čija cijena iznosi jednu KM.

Također, izmjene i dopune u redu vožnje Željeznica RS-a odnose se i na relaciju Doboj – Petrovo Novo, gdje od 1.augusta 2017. godine putnički voz saobraća na relaciji Doboj – Tuzla s polaskom iz Doboja u 19.28 sati i dolaskom u Tuzlu u 21.04 sati.

Voz koji saobraća na relaciji Petrovo Novo – Doboj od 2. augusta saobraćat će na relaciji Tuzla – Doboj sa polaskom iz Tuzle u 04.52 i dolaskom u stanicu Doboj u 06.28 sati.

U važećem redu vožnje od 1. augusta otkazuje se voz na relaciji Petrovo Novo – Doboj s polaskom iz stanice Petrovo Novo u 20.28, a od 2. augusta i voz na relaciji Doboj – Petrovo Novo s polaskom iz stanice Doboj u 04.38 sati.

Izmjene i dopune reda vožnje Željeznica Republike Srpske, kako je saopćeno, dogovorene su sa Željeznicama Federacije BiH uz saglasnost Vlade RS-a.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.