Odbačena prijava Muriza Memića protiv Dalide Burzić

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Memić prije nekoliko mjeseci UDT-u podnio pritužbu protiv glavne tužiteljice Tužilaštva KS-a Dalide Burzić i nekoliko tužitelja, ali su one tokom ove sedmice, odbačene kao neosnovane.

Ured disciplinskog tužioca tokom ove sedmice odbacio je kao neosnovanu pritužbu koju je Muriz Memić podnio na račun glavne tužiteljice Dalide Burzić i više tužilaca Tužilaštva KS, a koja se odnosi na povredu dužnosti.

“Pritužba je odbačena kao neosnovana, imajući u vidu mišljenje Federalnog tužilaštva Federacije BiH prema kojem je istraga u ovom predmetu bila efikasna i zakonita, te odluku Ustavnog suda BiH kojom je odbijena kao neosnovana apelacija podnosioca pritužbe”, kažu iz VSTV-a BiH.

Inače, UDT je, zaključno sa jučerašnjim danom, zaprimio jednu ovakvu Memićevu pritužbu.

Podsjetimo, Muriz Memić je otac Dženana Memića, mladića koji je, prema optužnici Tužilaštva KS, žrtva saobraćajne nesreće zbog čega se trenutno u Kantonalnom sudu u Sarajevu sudi Ljubi i Bekriji Seferoviću.

Porodica Memić se ne slaže sa ovakvom optužnicom i smatraju da je njihov Dženan ubijen, te da se sve pokušava prikriti. Zbog toga su u pet navrata organizovali i mirne protestne šetnje, a posljednja je bila u utorak, kada je Muriz najavio da će podnijeti nove prijave protiv tužilaca Tužilaštva KS i glavne tužiteljice.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.