-3.5 C
Visoko
24. Januara 2022.

Odgovor ubojice: 17-godišnju djevojku ubio ‘onako’

U Općini Pale je u utorak proglašen dan žalosti zbog tragične smrti 17-godišnje djevojke, koju je prije nekoliko dana ispred jednog ugostiteljskog objekta bez ikakvog povoda upucao 20-godišnjak.

Policija je zbog ubojstva uhapsila 20-godišnjeg L. Č. i V. Č., koji su ubili 17-godišnju Sofiju Vukadin, učenicu Srednjoškolskog centra na Palama.

Prema podacima koje su objavile Nezavisne novine, Sofija i njena prijateljica su te kobne subote izašle van. Kasnije tokom večeri, oko 2.30 sati, Sofija je u blizini jednog ugostiteljskog objekta susrela bivšeg dečka te se počela svađati s njim. U tom su trenutku do njih došla dvojica mladića i počeli su im dobacivati.

Navodno im je Sofija uzvratila psovkom, na što je prvi prišao i ošamario je. Tada joj je prišao i drugi mladić, također je ošamario i upitao ‘Hoćeš da te ubijem?’, na što mu je djevojka odgovorila ‘Ubij’.

Drugi mladić je tada uzeo pištolj i bez razmišljanja 17-godišnjakinji pucao u glavu.

Kad ga je Sofijin bivši dečko upitao zašto ju je ubio, ovaj je navodno odgovorio: ‘Onako’. Ubojica i njegov prijatelj potom su otrčali do automobila i počeli bježati, ali uhapšeni su nakon kraće policijske potjere kad su vozilom sletjeli s puta. Utvrđeno je da su imali 0,71 i 0,8 promila alkohola u krvi, što nije stupanj pijanstva u kojem čovjek nije svjestan svojih postupaka.

(VisokoIN)

Vezani članci

Tri mladića iz Tešnja uhapšena zbog krađa starih golfova

Visokoin.com

Suniti Hindić šest godina robije zbog ubistva

VISOKOIN.COM

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

Brčko: U požaru u stambenom objektu stradalo šest osoba

VISOKOIN.COM

Više od četiri sata trajao uviđaj zbog smrti 64-godišnjaka

VISOKOIN.COM

Ubio ženu pa izvršio samoubistvo, poznati identiteti nastradalih: Iza njih je ostalo osmero djece, a motiv je…

VISOKOIN.COM

Unesite komentar